Жертвами бунту в мексиканській в'язниці стали 50 людей

 CNN

У мексиканській в'язниці Топо Чіко в ніч на четвер, 11 лютого, в'язні влаштували бунт. Про це 11 лютого повідомляє мексиканський інформаційний портал Milenio.com.

Уряд штату Нуево-Леон в 1:30 ночі заявив про те, що ситуація взята під контроль. Один з представників Державного агентства розслідувань неофіційно заявив про 50 жертв і 70 поранених в результаті бунту, серед яких наглядачі і ув'язнені; кілька злочинців вчинили втечу.

Бунт супроводжувався пожежею, що почалася відразу після півночі в самій старій частині в'язниці Нуево-Леона.

На даний момент міська влада не надала інформацію про імена загиблих або поранених. За показаннями свідків, близько опівночі група злочинців захопили один з корпусів виправної установи і підпалила його, щоб відвернути увагу спецслужб і отримати можливість сховатися.

З вулиці було чути постріли і вибухи, ймовірно, осколкових гранат. На місце прибули загони озброєних сил Мексики і поліції, які зробили спробу повернути контроль над в'язницею, що вдалося лише через півтори години. Спецслужби оточили виправний заклад і заблокували підступи до нього, щоб запобігти масову втечу. Офіційна заява з приводу події від місцевої влади не надходила, родичі в'язнів і співробітників в'язниці не можуть отримати інформацію про своїх близьких, повідомляє CNN Expansion.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення