Жертвами терактів в Парижі стали 153 людини

 ТАСС

Жертвами терактів в Парижі стали 153 людини, з них 112 загинули в концертному залі Bataclan, біля 200 чоловік отримали пораненя, повідомляє CNN з посиланням на представників французької влади.

Жителі французької столиці після терактів, що забрали життя понад 153 осіб, активно допомагають один одному.

У Twitter парижани поширюють оголошення, запрошуючи на нічліг тих, хто не може повернутися додому через поліцейські загородження, встановлені навколо місць події.

Усього за кілька годин, що минули з моменту трагедії, хештег #PorteOuverte (фр. - "Відкриті двері") був використаний майже 500 тис. разів, вийшовши на лідируючі позиції в списку трендів французького Twitter - відразу слідом за міткою #fusillade - "стрілянина".

Жителі районів, що опинилися в зоні проведення спецоперації, масово публікують оголошення з пропозицією прийняти у себе постояльців на ніч. "Вулиця Сен-Мор в 11-му окрузі У нас є місце для вас," - так виглядає одне з типових запрошень, опубліковане користувачем на ім'я Бенуа.

Люди пропонують їжу, гарячі напої, можливість підзарядити мобільні пристрої. Іноді просто без коментарів розміщують свої номери телефонів і домашні адреси.

Підтримали цей благородний почин і паризькі таксисти, які розвозять своїх пасажирів безкоштовно, вимикаючи таксометри.

"Заклик до всіх колег - лікарні потребують таксі, підключайтеся," - говорило повідомлення однієї з великих компаній таксомоторів міста LNT.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення