Жертвами теракту в Нігерії стали 22 людини

 Associated Press

У мечеті на околиці міста Майдугурі, розташованого на північному сході Нігерії, в середу, 16 березня, стався теракт. Як повідомляє Associated Press з посиланням на правоохоронні органи, самопідрив влаштували дві смертниці.

Перший вибух прогримів всередині будівлі, другий — біля виходу з нього. Всього в результаті теракту загинули 22 людини, ще 17 отримали поранення. На даний момент жодне з угрупувань не взяло на себе відповідальність за подію.

31 січня жертвами атаки бойовиків на Майдугурі стали понад 60 осіб. У нападі брали участь члени угруповання «Західноафриканська провінція "Ісламської держави» (раніше називалася «Боко Харам»).

28 грудня теракти були здійснені в двох містах на півночі Нігерії. Тоді в результаті вибухів загинули 48 чоловік. Висловлювалися припущення, що за теракти відповідальна угруповання «Західноафриканська провінція "Ісламської держави», яка напередодні зазнала поразки в бою від нігерійської армії.

Ісламістське угруповання «Боко Харам» (в перекладі означає «Західна освіта — гріх»), змінила назву на «Западноафриканскую провінцію "Ісламської держави» в квітні минулого року. Це було зроблено після того, як ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність «Ісламській державі» . Угрупування «Боко Харам» створено в 2002 році. Воно діє в основному на території Нігерії і сусідніх країн. Прихильники організації виступають за введення шаріату і боротьбу з впливом Заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення