Жертву отруєння "Новачком" з Еймсбері поховають за підвищених заходів безпеки

 СЕГОДНЯ

Відповідно до рекомендації МОЗ Великобританії, її труну буде доправлено до церкви до того, як туди прибудуть родичі і священнослужителі; водночас церемонію проведуть без участі носіїв.

Чарлі Роулі, партнер покійної, який також постраждав від отруєння "Новачком", сказав в коментарі Sky News, що, на його думку, його подруга "заслуговує значно більшого".

Нагадаємо, після гучної історії з отруєнням у Солсбері подвійного агента ГРУ і британських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії англійська поліція веде розслідування нового загадкового отруєння двох людей у сусідньому містечку Еймсбері. Чоловік і жінка були знайдені ввечері 30 червня непритомні, і в ніч на 9 липня стало відомо про смерть жінки від "Новачка".

Раніше повідомлялося, що жінка, яка отруїлася в Еймсбері, перед інцидентом збризнула свої зап'ястки рідиною з флакону з-під парфумів. Як пізніше з'ясувалося, там знаходилася отруйна речовина.

Загибла 44-річна Стерджес побризкала на обидва зап'ястки "парфум", який знайшла під час прогулянки в парку. Як згадав ще один потерпілий, Чарлі Роулі, від нього ширився дивний запах, що нагадує аміак. Швидше за все, він отруївся тому, що доторкнувся до її зап'ястка.

Під час обшуку в квартирі потерпілих поліція виявила невеликий флакон, в якому, на її думку, знаходилася отруйна речовина. Висловлювалося припущення, що пара могла підібрати його на смітнику в Солсбері, де в березні були отруєні "Новачком" екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення