Жінка прикрилась сурогатним материнством і продала власну дитину подружжю з Китаю

У Києві перед судом постане 31-річна жінка, яка обманула подружжя з Китаю. Вона пообіцяла народити дитину за програмою сурогатного материнства, а насправді віддала власну дитину, за яку їй заплатили 400 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

У 2018 році до одного зі столичних медичних центрів репродуктивної медицини звернулось подружжя з Китайської народної республіки з метою участі у програмі сурогатного материнства. У подальшому між подружжям та обвинуваченою укладено "Договір про сурогатне материнство". Згідно договору, сурогатна мати за компенсацію у сумі майже 400 тисяч гривень погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною передати її їм на виховання.

"У підсумку, неодноразові процедури запліднення не привели до вагітності сурогатної матері. Незважаючи на це, шахрайка хотіла отримати гроші будь-яким шляхом. Вона вступила в статевий зв'язок зі своїм співмешканцем і завагітніла від нього. Після цього підозрювана і посадові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли в довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їх генетичної спорідненості з дитиною", - йдеться у повідомленні.

Іноземна пара все ж виплатила сурогатній матері близько 400 тисяч гривень, але пізніше викрила обман при проведенні дослідження на генетичну спорідненість з новонародженою дитиною при оформленні їй громадянства іншої держави.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду м. Києва.

Обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Матеріали відносно службових осіб медичного центру виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення