Жінки вийшли на загальнонаціональний страйк у Польщі

 УНН

У Польщі триває дводенний протест жінок, який розпочався напередодні у Варшаві і декількох інших польських містах і в понеділок продовжився по всій території країни

Під час маніфестацій жінки збирають підписи під петицією. Документ містить 11 пунктів, в тому числі постулати, що стосуються припинення використання вульгарної мови і сексистських висловлювань щодо жінок, виключення сексуальної агресії, а також відкриття жінкам повного доступу до методів планування сім'ї та комплексної соціальної політики. Таким чином учасники протесту підкреслюють, що демонстрації не обмежуються лише гаслами, пов'язаними з можливим посиленням закону про аборти.

Свою думку з приводу демонстрацій, теми абортів висловив президент Анджей Дуда, зазначивши, зокрема, що він проти покарання жінок в будь-якій формі.

"Я проти покарання жінок в будь-якій формі. Добре, що цивільний законопроект, який передбачає такі заходи (за вчинення абортів - ред.), був відхилений. Вагітна жінка перебуває в особливій ситуації з багатьох причин. Ухвалення каральних заходів не вкладається в моїй голові", - зазначив президент Польщі.

На його думку, варто було спрямувати на подальше доопрацювання обидва цивільних законопроекти, тобто також цивільний законопроект представників лівих поглядів про допустимість абортів до 12 тижня вагітності. А.Дуда додав, що відхилення суперечливого законопроекту про посилення закону про аборти було правильним рішенням.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення