Житель Черкащини розповсюджував та збував дитячу порнографію

Слідче управління Нацполіції Київської області спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили жителя Черкаської області у розповсюдженні та збуті через мережу Інтернет порнографічної продукції за участю дітей.

Восени минулого року на адресу Департаменту кіберполіції Національної поліції України від правоохоронців Сполучених Штатів Америки надійшли матеріали, щодо українських користувачів, які, використовуючи один з ресурсів системи загального доступу до мережі Інтернет, займались розповсюдженням і збутом дитячої порнографії.

Під час розслідування даного злочину працівники слідчого управління главку Нацполіції Київської області встановили, що група користувачів зі столичного регіону та інших областей продавали через мережу Інтернет порнографічну продукцію. Працівники поліції встановили одного зі зловмисників. Ним виявився мешканець міста Сміла Черкаської області.

Під час обшуку у його помешканні правоохоронці вилучили ноутбук, в якому містилася файли порнографічного характеру, зокрема за участю дітей, та зафіксували переписку з охочими придбати фільми такої тематики, а також факт продажу.

Чоловікові оголошено підозру у скоєнні злочину. За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з отриманням доходу у великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення