Житель Німеччини вербував росіян-підлітків для війни в Сирії

 СЕГОДНЯ

Німеччина видала Росії 19-річного громадянина однієї з кавказьких республік, обвинуваченого у вербуванні через соцмережі підлітків до лав терористів у Сирії. Про це повідомили в Слідчому комітеті Росії.

"За даними слідства, в 2017 році звинувачений, перебуваючи на території Федеративної Республіки Німеччина через популярну соцмережу і месенджер почав листуватися з двома неповнолітніми жителями одного з регіонів Росії і став умовляти їх вступити в незаконне збройне формування, яке здійснює терористичну діяльність на території Сирійської Арабської Республіки", – повідомили в СК.

В кінцевому підсумку підлітки погодилися, але відправитися в зону бойових дій їм завадили співробітники спецслужб, які відреагували на листування.

"Неповнолітні учасники, котрі піддалися вербування, оперативно були встановлені і притягнуті до кримінальної відповідальності (засуджені за спробу взяти участь в незаконному збройному формуванні на території іноземної держави до трьох років колонії суворого режиму), а їх "духовний наставник" оголошено в розшук", – повідомили в СК.

У квітні було встановлено, що він проживає в Німеччині. При взаємодії з співробітниками Інтерполу він був затриманий за місцем проживання – в місті Хузум. Днями завершена процедура його екстрадиції, він доставлений в Волгоградську область.

Під час допиту він відмовився від дачі показань, скориставшись правом, передбачених ст. 51 Конституції РФ. Він обвинувачується за ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (залучення осіб до участі в незаконному збройному формуванні). Проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на збір і закріплення доказів у кримінальній справі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення