Житель столиці виманив у двох бабусь майже півмільйона гривень

 СЕГОДНЯ

На Закарпатті судитимуть 25-річного киянина, який виманив у пенсіонерок понад 450 тис гривень. У схемі були задіяні кілька людей, особи яких встановлюються. Про це повідомляють в прокуратурі.

Так, одного разу ввечері, 79-річній мешканці Ужгорода додому зателефонував "онук", який повідомив, що він перебуває в лікарні, тяжко травмований після ДТП, батько – на операційному столі і є інші потерпілі, після чого передав телефон, так званому "поліцейському".

Цей шахрай запевнив жінку, що за 5 тис. доларів "вирішить питання" про непритягнення її сина до кримінальної відповідальності. Налякана пенсіонерка віддала всі заощадження, які були вдома, – 1170 доларів і 3 тис. гривень.

Майже за аналогічною схемою злочинці виманили кошти в інший 80-річної мешканки Ужгорода. Спочатку вона віддала 5 тис. доларів "поліцейському", а через деякий час ще 5,5 тис. доларів, 4 тис. євро, 6 тис. гривень, але вже іншій людині, яка назвалася "адвокатом" сина. Ці кошти, за версією шахраїв, були необхідні нібито на відшкодування вартості автомобіля потерпілого в ДТП.

В обох випадках, гроші забирали "кур'єри", а вже потім, дізнавшись, що їхні діти ні в які ДТП не потрапляли, пенсіонерки зверталися до правоохоронців.

Підозрюваний затриманий і перебуває під вартою. Зараз обвинувальний акт щодо шахрая направлено до суду. За скоєне йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Раніше вісім тисяч доларів виманили шахраї у пенсіонерки з Вінниччини. Їй зателефонували невідомі і представилися правоохоронцями, заявили, що син збив на машині восьмирічну дівчинку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення