Жителі Донецька розповіли, як терористи відмивають гроші

 СЕГОДНЯ

В тимчасово окупованому російсько-терористичними військами Донецьку бойовики відмивають гроші через відкриття торгових точок.

Про це розповіли місцеві жителі.

"Як можна на площі в 200 квадратних метрів відкривати три магазини з однаковим набором продуктів? Чотири аптеки, один навпроти одного? Мене раніше вражало: як це виживають наддорогі бутики, де, наприклад, сумка коштувала $1 тис., а плаття - $2 тис.? Ніхто ж не купував це... А потім пояснили: бутіки - це чудовий засіб для відмивання грошей. Так само, напевно, і зараз з продуктовими точками - відмивають гроші", - поділилася міркуваннями мешканка центру міста Світлана Лазаренко.

Жителі Донецька також констатували, що в місті активно відкриваються питні заклади.

"На одній з тролейбусних зупинок в магазинчику раніше сусідили кондитерська, салон дверей і вікон, і салон ритуальних послуг. Тепер поруч з кондитерською - тільки "розливайка", де можна з ранку алкоголем "зарядитися". Звичайно, це ж явно важливіше дверей і вікон в Донецьку", - іронічно зазначив донеччанин Олексій Книш.

"Купа реклам про відкриття "алко-маркетів" в центрі міста, наливайок і разливайок, пивних і пляшкових. Немов кажуть нам: "Пийте, громадяни дорогі, спивайтеся швидше!" От би дитячий садок відкрили - я б здивувався!, - додав він.

Самі донеччани вважають, що говорити про економіку, розвитку промисловості та підприємництва в "ДНР" і не доводиться. А відкриття торгових точок - ні що інше, як непродумана спроба швидко заробити гроші.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення