Жителі Пекіна зустрінуть Новий рік в густій пелені смогу

 ТАСС

Жителям китайської столиці доведеться святкувати настання Нового року в респіраторах та захисних масках. Як пише сьогодні видання "Бейцзін цинняньбао", через викиди забруднюючих речовин і у зв'язку з несприятливими погодними умовами в новорічну ніч Пекін буде оповитий щільною пеленою шкідливого смогу.

У 2015 році ми спостерігали чотири хвилі смогу, що в два рази більше порівняно з попереднім роком", - заявив представник Державного метеорологічного управління КНР Ма Сюэкуань.

Крім викиду шкідливих речовин, продовжив він, слабкі холодний фронти, збереження атмосферного тиску на одному рівні і висока вологість будуть сприяти збільшенню концентрації в повітрі небезпечних для здоров'я твердих частинок PM 2.5, які містяться у смогу. Видання відзначає, що в цьому році влада Пекіна два рази оголошували найвищий, червоний рівень екологічної небезпеки через шкідливий смог.

Протягом цих днів рух автотранспорту був дуже обмежений за принципом "парності-непарності" в залежності від останньої цифри реєстраційного номера. Також в межах міста було заборонено запускати феєрверки, смажити їжу на відкритому вогні, влада призупинили роботу низки великих підприємств, а в початкових і середніх школах скасували заняття.

Основними джерелами смогу є вихлопні гази автомобілів і викиди, які утворюються в результаті роботи теплоелектростанцій та котелень. За цих обставин влада Пекіна продовжили реалізовувати план по зниженню використання вугілля в опалювальний сезон.

В рамках цього плану 29 тис. сімей з міських районів Січен і Дунчэн стали використовувати для опалення приміщень не вугілля, а електроенергію. Даний проект був запущений в 2000 році. Всього за цей час у Пекіні перейшли на електричне опалення 308 тис. сімей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення