Жителі села біля полігону під Архангельськом повідомили про евакуацію

 СЕГОДНЯ

Жителі села Ненокса Архангельської області Росії, поруч з якими 8 серпня вибухнула ракета з радіоізотопним джерелом живлення, розповіли, що вранці 14 серпня їх вивезуть спеціальним поїздом "на час робіт на полігоні".

"Жителі Ненокса повідомили, що вранці 14 серпня їх евакуюють з села. Від місцевої військової частини вони отримали інформацію, що в цей день в селі необхідно бути відсутнім з 5 до 7 години ранку. Спеціально для цього зі станції Ненокса буде відправлений поїзд, який і відвезе людей з населеного пункту на час робіт на полігоні", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що це – планова евакуація, яка пов'язана з плановими роботами в місцевій військовій частині і відношення до вибуху 8 серпня, нібито, не має. "Це плановий захід. У нас це проходить регулярно, приблизно раз на місяць всіх відвозять подалі від села. Раніше, щоправда, деякі залишалися тут. Але зараз, після останніх подій, думаю, будуть їхати всі", – розповів житель Ненокса.

Зазначається також, що випробування на військовому полігоні дійсно зачіпали місцевих жителів і раніше – так, в 2015 році у військовому селищі Сопка, що знаходиться недалеко від села, загорівся будинок № 9 по вулиці Боровій – причиною НП стали повалені деталі ракети.

Раніше жителі розповіли, що 12 серпня з ними зустрілися представники місцевої військової частини 09703, де стався вибух.

Губернатор Архангельської області Ігор Орлов назвав "повною нісенітницею" повідомлення про евакуацію жителів з села Ненокса, поруч з яким на полігоні ВМФ стався вибух ракети.

Нагадаємо, 8 серпня на полігоні поблизу населеного пункту Ненокса в Архангельській області РФ стався вибух. Спочатку в Міноборони РФ стверджували, що НП сталася під час випробування рідинного реактивного двигуна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення