Жителі Вільнюса почали знаходити у пошті запрошення переселятися в РФ

 УНН

Вільнюса почали знаходити у своїх поштових скриньках запрошення переселятися в Росію, передає УНН з посиланням на Delfi.

"Минулого тижня вільнюсці були здивовані, знайшовши в поштових скриньках брошури з написом "Росія" і російським прапором", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у паперових брошурах були вказані посилання на інтернет-сайти, контактна інформація російського посольства, і таблиці, в яких - порівняння деяких цін в Литві і Калінінградській області РФ.

"Наприклад, кВт/год електроенергії в Литві вартує - 0,12 євро, в Росії - 0,04 євро. Порівнюються і ціни на бензин: У Литві літр коштує близько євро, а в Росії - 0,5 євро. Крім того, зазначено, що в Калінінграді менше доведеться платити за комунальні послуги - 70 євро в найхолодніший місяць, а в Литві - 280 євро", - сказано у повідомленні.

Стверджується, що ціни на товари першої необхідності в Литві удвічі вищі, а при тому, що середня зарплата статистичного жителя Литви вище - близько 500 євро, а в Росії - 430 євро, в Литві купівельна спроможність нижче.

"І нарешті, констатують, що в на сім'ю з 4 осіб, що живе в 3-кімнатній квартирі, після сплати податків залишається 310 євро, а в Литві - всього 120 євро. Так з'ясовується, що калінінградці в три рази багатші, рівень життя у них в 3 рази вище", - йдеться у повідомленні.

На іншій сторінці порівнюються статистичні дані вже не Литви і Калінінградської області, а Литви і Росії, тільки чомусь за різні роки.

У економістів такі висновки викликали посмішку. Наприклад, економіст Неріюс Мачюліс назвав дані вибіркової статистикою, яка до того ж неточна.

Посольство Росії визнало, що це воно поширює брошури. Вказано, що так російське посольство таким чином намагається оживити програму з переселення співвітчизників на історичну батьківщину, яка не виправдала себе.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення