Жителі Житомира спалили платіжки за доставку газу (фото)

 Укрінформ

Біля будівлі Житомиргазу в четвер, 13 лютого, відбувся мітинг проти введення окремої оплати за транспортування газу.

У пікеті взяли участь представники громадськості та депутати Житомирської обласної ради. Учасники акції спалили свої платіжки за транспортування газу в металевій бочці. Потім активісти запалили кілька фаєрів.

"Люди з пенсією 1800 грн зараз не в змозі оплатити послугу за транспортування газу. Якщо людина проживає в приватному секторі, то ті газові мережі прокладалися на її кошти. Чому газові компанії ними заволоділи? Це несправедливо, тому ми вийшли виступити проти газових маніпуляцій в Україні", - розповіла учасниця акції Любов Петренко.

За словами депутата облради Сидора Кізіна, плата за транспортування газу утворюється непрозоро, що фактично є зловживанням своїм становищем з боку газового монополіста при невтручанні державних регуляторів.

У свою чергу представник "Житомиргазу" Анастасія Клищенко, яка вийшла до пікетувальників, зазначила, що вимоги учасників акції до компанії незрозумілі.

"З 2015 року Житомиргаз не займається продажем газу. Саме тому всі рішення про поділ платіжок були прийняті НКРЕКУ 24 грудня 2019 року. Ми діємо відповідно до чинного законодавства і вважаємо, що акція протесту не повинна проходити тут, але готові до конструктивного діалогу", - зазначила Клищенко.

Після пікету його учасники передали резолюцію зі своїми вимогами керівництва Житомиргазу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення