Житомир повністю без води, а фекаліями смердить у Києві​

3 листопада з 15:00 обласний центр Житомир був повністю відключений від водопостачання через складну аварію на каналізаційному колекторі. Про це повідомляє Комунальне підприємство "Житомирводоканал".

"Маємо складну аварійну ситуацію. Наш багатостраждальний напірний каналізаційний колектор, яким транспортуються стоки з усього міста до очисних споруд, вийшов з ладу", - йдеться в повідомленні.
"Буквально за 30-40 метрів від головної каналізаційної насосної станції сьогодні сталася аварія. Зараз станція не працює, ми її відключили, щоб не робити скиди в річку. Причиною аварії є зношений старий каналізаційний колектор. Фактично він стерся. Він у нас був у планах по міжнародному фінансуванню, яке з початку війни припинилося", — розповів Сергій Сухомлин.

Аби працівники могли провести роботи із відновлення цілісності каналізаційної мережі, з 15:00 було повністю призупинене водопостачання міста.

"Житомирводоканал" після ліквідації прориву розпочав подачу води у будинки містян буквально годину тому. Про це повідомив житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

"Для того, щоб не скидати стоки в річку, ми призупинили водопостачання", - пояснив ситуацію мер.

Цікаве співпадіння, але коли Житомир потерпав через аварію на каналізаційному колекторі, у Києві смерділо нечистотами. І цього разу не від Бортницької станції аерації, що під Києвом. Містяни жалілись на сморід у районі житлового масиву Лівобережний та на сусідньому масиві Лісовий.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення