Житомирський депутат продавав наркотики

 СЕГОДНЯ

Співробітники Управління протидії наркозлочинності та Слідчого управління Нацполіціі Житомирської області під процесуальним керівництвом прокуратури затримали чотирьох осіб, серед яких депутат однієї з сільських рад регіону, за підозрою в організації каналу постачання та розповсюдження наркотиків.

Як повідомили в прес-службі відомства, копи отримали оперативну інформацію про те, що члени банди займалися виготовленням та збутом ацетильованого опію. В ході розслідування злочинної діяльності групи були встановлені і зафіксовані неодноразові факти продажу особливо небезпечного наркотичного засобу.

Двох з фігурантів групи, 32-річну жінку та 43-річного чоловіка, поліцейські затримали в обласному центрі відразу після реалізації чергової партії наркотичної сировини вагою близько 1,5 кг і вартістю, за цінами чорного ринку, близько 10 000 гривень. Інших двох підозрюваних, 54-річного організатора та 69-річного депутата сільської ради, затримали в Черняхівському районі в той же день.

У ході подальших дій було проведено п'ять обшуків за місцем проживання членів групи, в ході яких розкрито місце виготовлення і поширення ацетильованого опію. Всього вилучено 1,5 кг макової соломки, п'ять літрів опію екстракційного, а також інгредієнти для виготовлення наркотиків, мобільні телефони, електронні ваги, валюта і грошові кошти, а також два автомобілі Volkswagen і Suzuki.

"За нашою інформацією, ця група діяла впродовж 2017-2018 років, налагодивши стійкий канал постачання та розповсюдження наркотичних засобів до обласного центру", – розповів виконуючий обов'язки начальника ГУНП в Житомирській області Сергій Крупей.

Організатор і один з оптових постачальників наркотичної сировини раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних та інших кримінальних діянь. Зараз всім членам групи оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення