Журналіст Денис Стаджі, який втратив ноги після катування росіянами, потребує грошей на лікування (фото)

Білоруський журналіст Денис Стаджі унаслідок пережого катування росіянами повністю втратив працездатність. Нині він потребує допомоги, оскільки потрібні кошти на відновлення ніг. Утім, він береться за онлайн-проєкти. У його профілі на Facebook вказано, що він бізнес-аналітик та медіа-фахівець.

Кар'єру економічного оглядача почав у 1995 році в Мінську, в "Білоруській діловій газеті", якою тоді керував Павло Шеремет. До України переїхав у 2018 році. Щоб проглянути резюме - доскрольте сторінку до кінця.

"Покинув свою країну після того, як незалежна журналістика там втратила сенс, зміг знайти цей сенс в Україні", - розповідає Денис про себе.

Денис та його дружина Вікторія – білоруси, які залишились у Києві з перших днів війни. Залишаються і досі – захищаючи українську столицю, працюючи, допомагаючи людям довкола.

"У квітні 2022 року у Києві Денис потрапив до рук диверсійно-розвідувальної групи росіян. Після двох діб тортур його забили на смерть – як вони думали. Але помилялися. Три тижні українські реаніматологи витягували Дениса з того світу і витягли. Але наслідки для здоров'я залишилися, а життя після війни цього здоров'я не додає. Наразі через порушення кровопостачання після тих травм відкрилися виразки на нозі. Денис повністю втратив працездатність, не може ходити. Гроші на лікування скінчилися. Виїхати з країни не дозволяє ситуація із документами", - пише видання "Наш дом".

Нагадаємо, що тоді білоруського журналіста кілька днів тримали в заручниках та катували. Про це розповідала його дружина Вікторія Лавнікевич.

Вона з дитиною тимчасово перебувала на заході України, коли Денис перестав виходили на зв'язок. Вікторія повернулась додому і виявила чоловіка непритомним на підлозі біля батареї.

"Він був весь обмотаний сміттєвими пакетами, на голові – ковдра, повний рот землі, на зап'ястях – чіткий слід від наручників. Від побоїв на ньому не було живого місця. Особливо сильно били по голові, ребрах, нирках, руках, ногах, пальцях ніг. Були присутні ножові порізи: на ребрах, спині, сідницях. Дениса примусово напували сумішшю алкоголю з барбовалом та септилом (близько 10 упаковок, саме те, що надсилали нам для надання волонтерської допомоги людям). Мабуть, також кололи метадоном або скополаміном. У всякому разі, у відрі для сміття була знайдена голка від шприца з залишками невідомої рідини, а в кімнаті – використана вата. Лікар констатував, що було отруєння невідомою речовиною (після двох діб склад речовини встановити не вдалося), що спричинило серйозне ураження нервової системи та половини легень", – розповідала Вікторія.

У квартирі все було перевернуто, багато речей розбито чи зіпсовано, однак гроші та цінні речі невідомі не забрали. На думку дружини журналіста, метою нападу було отримання доступу до каналів та чатів у соцмережах для білорусів в Україні.

Допомогти Денису Стаджі відновити ноги можна за наступними реквізитами

Реквізити для отримання SWIFT у валюті EUR

Отримувач (Beneficiary) : IBAN UA553348510000026208116071827

Найменування (Name) : Dzianis Launikevich

Адреса (Address) : UKRAINE

Банк-отримувач (Account with institution) :

SWIFT-BIC FUIBUA2X

FIRST UKRAINIAN INTERNATIONAL BANK

4, Andriivska Str., Kyiv, 04070, Ukraine

Деталі платежу (Details of payment) : NON-COMMERCIAL TRANSFER

Банк-кореспондент на вибір (Intermediary of your choice) :

SWIFT-BIC COBADEFF

Commerzbank AG

Kaiserplatz, 60261, Frankfurt am Main, Germany

SWIFT-BIC RZBAATWW

Raiffeisen Bank International AG

Am Stadtpark, 9, A-1030,Vienna, Austria

SWIFT-BIC SOLADEST

Landesbank Baden-Wurttemberg

Germany, D-70173, Stuttgart, Am Hauptbahnhof, 2

Карта в Украине гривны 4441 1111 3883 8382

Криптовалюта USDT trc20:

TUAUEqPPAoNvbuAT363c9ccpf5p2mgebpU

Криптовалюта Ethereum:

0x82596bC5877E7e2b7C14E364FE306Ed115E7C034

Криптовалюта Bitcoin:

bc1qsj6h4fv0psvc7ngu3fgpthk2ustncte9my6xu6

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення