Журналіст розповів про бажання Черняка зберегти контроль над "Укрспиртом"

 Politrada

Куратори "тіньових схем" у спиртовій галузі намагаються зберегти вплив на підприємством "Укрспирту".

Таку заяву в Facebook зробив координатор громадської організації "Стоп корупції", журналіст Роман Бочкала.

"Поки війна на сході, в тилу інша війна. За потоки. У тому числі нелегального чорного спирту. Журналісти "Стоп Корупції" розслідували цю тему. Ми з'ясували, що Олексій Чеботарьов - подільник побіжного Захарченко – сидячи в Москві продовжує контролювати ряд заводів. І, за даними ЗМІ, робить він це через відомого бізнесмена. Корупційна система, яка вибудовувалася роками, впирається, як може. Нове керівництво "Укрспирту" закриває "чорні" заводи і виводить галузь із тіні, змушуючи корупціонерів "худнути" на мільйони на тиждень. Обурюватися реформами в "Укрспирті" раптом почав власник "Хортиці" Євген Черняк", - пише Бочкала.

Джерела журналіста повідомляють, що така активність власника "Хортиці" пов'язана з втратою впливу його людей в "Укрспирті".

"І щоб ви думали робить бізнесмен? Черняк раптом починає говорити про чесність та прозорість бізнесу, про те, що бюджет потрібно наповнювати і працювати за законом, про патріотизм", - говорить Бочкала.

При цьому він звернув увагу, що нещодавно Черняк закликав молодь виїжджати з України: "Мовляв, немає тут перспектив. Сказавши це, Черняк сів у приватний літак і полетів в Маямі. В його світ, далекий від злиднів і війни з Росією. З Росією, в якій у Черняка заводи. І цьому є докази, над якими ми зараз працюємо. Тому і статей у пресі стало багато", - пише журналіст.

На його думку, остаточно перемогти тіньовиків допоможе тільки приватизація "Укрспирту".

"Переконаний, єдине, що може припинити ліві схеми – приватизація "Укрспирту". Не треба вигадувати велосипед. У мене поки все", - зазначив Бочкала.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення