Журналіст викрив брехню щодо вбитого українського співака в АТО (відео)

 Канал 24

Росія продовжує вести агресивну інформаційну війну. Цього разу вони поширили інформацію щодо снайпера, який нібито вбив бійця АТО, співака Василя Сліпака.

Журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook пише, що прокремлівські ЗМІ поширили чергову брехню щодо снайпера-вбивці.

"Всі російські ЗМІ розмістили абсолютну нісенітницю щодо якогось снайпера, з помітним російським акцентом, який стріляв по позиції нашого кулеметника і нібито застрелив бійця "Правого сектора" Василя Сліпака. Насправді, судячи з розповіді, цей російський снайпер взагалі не перебував на місці загибелі", – пише Бутусов.

Як відомо, снайпер розповів, що начебто стріляв в українського кулеметника. Та у боях біля Дебальцевого того дня бійці АТО взяли дві стратегічні висоти.

"Снайпер супротивника розповідає, що нібито він був поруч з висотою, бачив наших атакуючих воїнів, і вів прицільний вогонь з 500 метрів. З такої дистанції СВД б'є напевно. Раз снайпер сидів біля висоти і все бачив, то йому було б дуже зручно бити і по інших бійцях. Але в тому місці, де загинув Василь, інших загиблих не було, а висоту взяли. Противник був узятий в кліщі, перебили майже всіх, втекли деякі, на висоті залишилося до 20 трупів 7-ї мотострілецької бригади окупаційних російських військ "ЛНР". Снайпер, судячи з розповіді, не постраждав, хоча якби його позиція була такою зручною, він мав усі можливості зірвати нашу атаку. Наша атакуюча група була невеликою", – зазначив він.

За словами журналіста, це у Росії роблять для підняття бойового духу бойовиків, адже відомо, як вони зараз масово дезертирують. Тож розповідь снайпера варто вважати черговим фейком від пропагандистських ЗМІ.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення