Журналіст з Росії: дивлячись на сьогоднішній Донецьк, хочеться плакати

 Meduza

У «Медузі» з'явилася публікація російського журналіста Павла Канигіна, який дуже довго жив на Донбасі.

Журналіст поділився своїми враженнями від «сучасного» Донецька і розповів, що, дивлячись на раніше один з найбільш процвітаючих міст, зараз хочеться плакати.

У своїй статті Канигін написав про те, що військовий конфлікт на сході практично вичерпаний і залишається лише встановити контроль на кордоні, вирішити питання з місцевою владою та визначити статус регіону.

Однак найбільшою проблемою залишається рівень життя, на якому опинилися громадяни Донбасу. За словами журналіста, раніше Донецьк був на одному рівні зі столицею України, але буквально за два місяці в 2014 році найважливіші райони міста, де розташовувалися різні об'єкти інфраструктури, перетворилися в руїни.

Канигін додав, що, спостерігаючи за тим, як живе зараз Донецьк, неможливо повірити в те, що ще півтора роки тому він був одним з найбільш процвітаючих міст. З Донецька поїхала вся інтелігенція, а також ті, хто багатший, але жителів менше не стало – сюди почали приїжджати громадяни із передмістя, де тепер неможливо жити. Деякі громадяни досі не повернулися в свої будинки і воліють цілодобово перебувати у підвалах, тому що не вірять, що війна закінчилася.

Канигін стверджує, що зараз в Донецьку проживають не менше 900 тисяч громадян, і більшість із них не працюють. Ні пенсії, ні зарплати людям не платять з минулого року, і незрозуміло, як вони виживають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення