​Журналісти «Сегодня» вирішили повторити подвиг Костянтина Стогнія (фотофакт)

Видання «Сегодня», схоже на те, вирішило привласнити собі чужі лаври. У своєму сьогоднішньому матеріалі видання пише, що вперше в історії на українську антарктичну станцію «Академік Вернадський» вчених супроводжують журналісти: «Наважилась на це знімальна група програми «Сегодня» телеканала «Україна».

А втім, перша зйомка в Антарктиді українськими тележурналістами була проведена ще у 2006 році. Тобто, з супроводженням полярників на станцію «Академік Вернадський» «Сегодня» запізнилися на 11 років.

18 січня 2006 року туди попрямувала знімальна група на чолі з Костянтином Стогнієм. В Антарктиду журналісти вирушили в рамках 11-ї полярної експедиції з групою українських полярників. Протягом усього шляху журналісти вели зйомки, які лягли в основу кількох документальних проектів. Спільна з журналістами поїздка була першою за десятирічну історію існування української полярної станції «Академік Вернадський».

До слова, тоді ж «Сегодня» опублікувало інтерв'ю з Костянтином Стогнієм (нині автором програми «Назвичайні новини», а на той момент – керівником Студії документальних фільмів і спецпроектів телеканалу «Інтер») про експедиції. У матеріалі видання навіть анонсувало вихід в ефір першого з циклу передач «Территория риска. Королевство льдов».

Коментуючи публікацію «Сегодня», тележурналіст розкритикував присвоєння першості:

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення