Журналістів "17 каналу" допитують у справі вбивства Шеремета

Журналістів "17 каналу", які першими опинилися на місці загибелі у Києві журналіста Павла Шеремета, допитують як свідків у цій справі за версією щодо "російського сліду".

Про це радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко розповів "Громадському ТБ".

"Розглядається геополітична версія, яка передбачає "російський слід". Саме з цим пов’язана певна кількість питань, чому саме представники "17 каналу" з’явились першими на місці злочину, чи були вони попереджені, чи знали про те, що має відбутись. Звичайно, це не може залишитись поза увагою слідчих", – сказав він.

Варченко також підтвердив достовірність опублікованого відео з камер спостереження за кілька годин до вибуху авто журналіста.

"Відео скомпоноване слідчою групою. Воно було зібране з різних відеокамер і було оприлюднене з єдиною метою – допомогти упізнати можливих злочинців", – сказав радник голови МВС.

Як відомо, 20 липня о 7:45 ранку журналіста Павла Шеремета підірвали в центрі Києва у машині, яка належала власниці інтернет-видання "Українська правда" Олена Притулі.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронним органам оперативно розслідувати обставини загибелі журналіста Шеремети.

До розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета підключили групу фахівців з 50 осіб. Зокрема, до цієї справи залучили експертів Європолу й Федерального бюро розслідування США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення