Журналістка «Інтера» після підпалу: «Лікарі кажуть, в мене травма хребта» (фото)

 Громадське.ТВ

У журналістки «Інтера» Олени Зоріної, яка постраждала під час підпалу офісу телеканалу, лікарі попередньо діагностували травму хребта. Про це сама Олена Зоріна повідомила «Громадському радіо». Зараз, жінка знаходиться у лікарні.

«Коли бігли по коридору, вся будівля вже була в диму, нічого не видно було, світла не було в будівлі, просто пробиралися через дим, щоб врятуватися. Якимось чином спрацювало в голові — я намочила ганчірку, доклала до лиця, і ось так от пробиралися, навіть ліхтарик від телефону не показував дорогу, навпомацки йшли. Пробиралися на дах, на свіже повітря», — зазначає журналістка

«По суті крок в порожнечу був, тому що драбина, перила … не зрозуміло куди йшла, відповідно, приземлилася на поперек. Я зараз в лікарні знаходжусь, проходжу обстеження. Лікарі попередньо кажуть, що травма хребта, десь два місяці реабілітації знадобиться», — зазначила вона.

Учора у Києві підпалили канал «Інтер», рятувальники евакуювали людей з будівлі.

У будівлі «Інтера» перед підпалом перебувало близько сотні людей, розповів «Громадському радіо» директор «Національних інформаційних систем» (входить в Inter Media Group) Олександр Пилипець.

Нагадаємо, що спілка журналістів засуджує зловтіху над погромом на «Інтері» Також негідною в НСЖУ називають дискусію у журналістському середовищі, коли окремі колеги вважають прийнятними методи фізичної розправи над працівниками медіа. Про це йдеться у коментарі першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка:

— Очевидно, що редакційна політика телеканалу «Інтер» викликає дискусії і загалом у нашому суспільстві, і серед медіафахівців. Так само останнім часом актуалізувалось питання зовнішнього впливу на інформаційну політику. Але в країні є регулятор — Нацрада з питань телебачення і радіо, є правоохоронні служби, які мають ефективно реагувати на порушення законів телеканалом, якщо вони мають місце, — наголосив Сергій Томіленко.

За його словами, до всього, тут знову постає питання захисту журналістів від насильства, який мають забезпечувати силовики. Зокрема, від таких провокацій і погромів.

— Надзвичайно обурює і та відверта зловтіха, яку демонструють окремі журналісти, обговорюючи погром на «Інтері». Ми зараз не говоримо про якість контенту, який продукує телеканал (хоча варто сказати, що «фронтові» інтерівські журналісти готують об’єктивні сюжети з передової). Ми говоримо про те, що нетерпимість серед журналістів — це якраз ті «стандарти», які нам і намагаються нав’язати в ході гібридної війни, що розв’язана проти України, — каже Сергій Томіленко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення