З'явились результати експертизи пожежі на нафтобазі під Києвом

Міністерство екології України оприлюднило результати експертизи впливу на довкілля масштабної пожежі на нафтобазі БРСМ-Нафта під Києвом, який стався в червні 2015 року. Про це повідомляється на сайті відомства.

За даними Мінекології, забруднення не вийшло за межі нафтобази в селі Крячка під Васильковом. "Забруднення не вийшло за межі території нафтобази, крім ймовірного (розрахункового, але не зафіксованого) забруднення високих шарів атмосфери, яке не вплинуло безпосередньо на територію навколо нафтобази", - йдеться у звіті.

У відомстві відзвітували про забруднення грунтів і грунтових вод в районі пожежі. "Показники забруднення грунтів і грунтових вод від місця пожежі в радіусі до 2,5 км не перевищують показників фонового забруднення та рівня чутливості методів дослідження, що свідчить про відсутність негативних наслідків для навколишнього середовища", - сказано в повідомленні.

Експерти резюмували, що територія, на яку вплинула пожежа, на даний момент екологічно безпечна. Нагадаємо, пожежа на нафтобазі БРСМ-Нафта поблизу Василькова під Києвом почалася 8 червня 2015 року. В результаті пожежі п'ятеро людей загинули і ще близько 20 були важко поранені.У червні в ДCНС проінформували про остаточну ліквідацію пожежі на нафтобазі. У МВС повідомили, що нафтобаза не була введена в експлуатацію належним чином.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення