З'явилися дані про причини трагедії із 10 загиблими на Житомирщині

 Апостроф

Експертиза технічного стану маршрутки, яка потрапила в смертельну ДТП 20 липня під Житомиром, визначила, що гальмівна система була в несправному стані.

Про це в ході засідання у вівторок, 24 липня, в Королівському районному суді Житомира заявив прокурор Сергій Глазунов

"На сьогодні, згідно з проведеною експертизою технічного стану автомобіля, встановлено, що гальмівна система була в несправному стані. Тому у нас були всі підстави для повідомлення Луцику Петру Васильовичу підозри по ст. 277 КК (Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів)", - заявив він.

Крім того, прокуратура повідомила, що автобус був переобладнаний. При цьому власник автобуса Петро Луцик з висновками експертизи не погоджується. На його думку, в аварії винен водій, який позичив маршрутку.

"Втручання в гальмівну систему немає, патьоків рідини немає. Колодки гальмівні відповідають стандарту, вони були поміняні (не пам'ятаю коли), що не перепаять. До моменту зіткнення я не побачив гальмівного шляху. Я не знаю, може він заснув, може якісь ще обставини. Може, стан здоров'я або хтось відволік його", - заявив в суді підозрюваний.

Адвокат підозрюваного впевнений, його підзахисний не міг запобігти аварії.

"Я не перекладаю провину на певну особу, в тому числі на водія. Я вважаю, наслідок розібратися, хто винен. У будь-якому випадку я вважаю, що мій підзахисний не винен в скоєнні даного кримінального злочину", - зазначив адвокат підозрюваного Іван Грозік.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення