З'явилися несподівані подробиці нападу на "слугу народу"

Спецоперація СБУ: Побиття народного депутата України від партії "Слуга народу" Михайла Ананченка, що відбулося в Сумах 15 грудня, було інсценуванням.

Таку заяву 16 грудня зробили в Службі безпеки України, пояснивши, що завчасно отримали інформацію про підготовку нападу.

"Співробітники СБУ попередньо отримали інформацію про підготовку до вчинення дій насильницького характеру стосовно народного обранця, що пов'язані з його державною та громадською діяльністю. Встановлено, що виконавці злочинного "замовлення" отримали від організатора обумовлену грошову винагороду", – йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим силовики взяли під контроль усі дії, що їх вчинювали виконавці. У відомстві уточнили, що в мережу злили інформацію про побиття, щоб отримати "максимально об'єктивну доказову базу" щодо учасників і організатора.

"Наразі слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину), ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 346 (закінчений замах на насильство щодо народного депутата України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організатору злочину", – підсумували в СБУ.

Як повідомлялося, раніше Ананченко особисто розповів, що двоє чоловіків у балаклавах побили його на вулиці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення