З'явилися нові фото зниклих тварин з Чорнобильської зони

Чорнобильська зона відчуження стала домом для унікальних тварин, які в дикій природі перестали існувати з 60-х років минулого століття. Це коні Пржевальського, які облюбували простори Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Нові знімки тварин з'явилися на Facebook-сторінці організації.

"Ранковий привіт від наших улюбленців. Всім гарного початку тижня", - підписані знімки, зроблені Оксаною Барабановою, заступником начальника відділу відтворення та збереження тваринного світу заповідника.

Зазначимо, що ареалом проживання коней Пржевальського раніше була Монголія. Але чисельність тварин почала різко скорочуватися після суворої зими з 40-градусними морозами і буревіями в 1944-1945 роках. Востаннє коней бачили в дикій природі в 1969 році.

З тих пір за поведінкою тварин можна спостерігати лише в зоопарках та заповідних зонах. Близько 15 років тому 36 коней Пржевальського завезли в Чорнобильську зону в якості експерименту. За останніми підрахунками у 2018 році налічувалося вже 110 особин. Один з таких табунів і позував фотографу в середині лютого 2020 року.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення