З'явилися нові подробиці скандалу з немовлям в лікарні Києва

 ТСН

Лікарів, яких головний редактор журналу Pink Валерія Квасневська звинувачує в жорстокому поводженні з її однорічною донькою, перевірить поліція.

Про це повідомляє ТСН.

Маленьку Емму виписали з лікарні і тепер вона знаходиться вдома. Її мама розповіла, як дитина потрапила в реанімацію і плакала там від переляку. Але Валерію лікарі не пускали в палату.

"Вона різко затихла. І різко знову почала дуже сильно кричати", - сказала Квасневська.

З її слів, вона чула чоловічий голос: "Рот закрий, тварюка! Я сказав - закрий рот!".

"Через п'ять хвилин мені дитину винесли абсолютно без будь-яких емоцій. Вона лежала на руках у цієї медсестри. Я у неї чітко запитала: хто кричав? Вона сказала: це не я", - розповідає мама дівчинки.

Після вона майже 12 годин намагалися встановити прізвища лікарів зі зміни, з сім'єю і юристом звернулися до головного лікаря - той пояснив, що йому передали про відсутність прохань пройти разом з дитиною в реанімацію і заперечували будь-які знущання над дитиною.

Відомо, за даними МОЗ, що існує спеціальний наказ, який дозволяє родичам бути присутніми в реанімації. Заборонити можна лише тоді, коли пацієнтові роблять маніпуляцію.

"Одна людина може перебувати цілодобово, не більше двох осіб можуть одночасно перебувати біля одного пацієнта", - пояснив прес-секретар МОЗ Олександр Ябчанка.

У той же час в лікарні запевняють, що в реанімацію пускають, а мати Емми просто не висловлювала бажання зайти, а до маніпуляційної від входу більше 15 метрів, тому почути щось напевно неможливо.

Мати маленької пацієнтки залишила повідомлення в соцмережі, яке набрало вже 12 тисяч репостів. Папа дівчинки написав заяву в поліцію, там відкрили кримінальне провадження за статтею про неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником і проводять перевірку.

Нагадаємо, на пост відреагував народний депутат Мустафа Найєм. Він ініціював звернення до Міністерства охорони здоров'я та міську адміністрацію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення