З'явилося фото астероїда-гіганта, який несеться до Землі

Астероїд гігантських розмірів наближається до Землі і досягне мінімально можливої відстані до нашої планети 29 квітня. Астрономам NASA вдалося зробити фото космічного об'єкта, який виявився теж в масці, як і більшість жителів Землі.

Об'єкт має назву 1998 OR2, і в кінці квітня траєкторія його польоту буде проходити на відстані 6,3 мільйона кілометрів від Землі. І хоча відстань не таке вже й маленька (наприклад Місяць обертається на відстані 385 000 кілометрів), астрономи вважають такі об'єкти потенційно небезпечними.

При погляді на радіолокаційне зображення астероїда створюється враження, що космічний об'єкт в округлій масці-респіраторі. Знімок зробили вчені Обсерваторії Аресібо в Пуерто-Ріко.

Астрономи одноголосно твердять, що 1998 OR2 небезпеки не представляє, оскільки пролетить далеко. За оцінками вчених небесне тіло має ширину від 1,8 до 4,1 км - досить велику, щоб його падіння могло загрожувати цивілізації.

Згідно з критеріями NASA потенційно небезпечними астероїдами вважаються ті, розмір яких понад 140 метрів, а близькість до планети менш як 7,5 мільйона кілометрів. 1998 OR2 вписується в ці критерії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення