З'явилося відео, на якому впритул розстрілюють 17-річного чорношкірого підлітка у Чикаго

 Дождь

Жителі Чикаго вийшли на демонстрацію протесту після публікації відеозапису, на якому поліцейські впритул розстрілюють 17-річного чорношкірого підлітка Лакуана Макдональда

Інцидент стався на одній з вулиць Чикаго ще в жовтні. Пізнім вечором поліцейські переслідували молодого чоловіка, який ішов по проїжджій частині з ножем у руці. Раніше в поліції стверджували, що він повернувся в бік офіцерів, і ті відкрили вогонь з обережності.

На відеозаписі з встановленою на одній з машин камери видно, що Макдональд йде повз поліцейських, коли один з них робить перший постріл. Після цього підліток перекинувся на місці і звалився на асфальт, однак стрілянина триває з відстані в кілька метрів. Всього на тілі Макдональда виявили 16 кульових отворів.

Хоча інцидент стався місяць тому, відеозапис був опублікований тільки сьогодні. Білому поліцейському Джейсону ван Дайку сьогодні висунули звинувачення у вбивстві.

Після публікації відео на перехресті вулиць Рузвельта і Холстеда зібралися протестувальники, які перекрили дорогу, взявшись за руки. Поки мова йде про декілька десятків чоловік, вони повторюють фразу: «Шістнадцять пострілів!»

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення