Зюківець і Королевська поставили рекорд на збагаченні вугілля

 Наші гроші

ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» (м. Червоноград Львівської обл.) 6 травня за результатами тендеру замовила ПАТ «Львівська вугільна компанія» послуги з переробляння вугілля на 4,58 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Цьогоріч перероблять 26 тис тонн рядового вугілля. Послуги коштують 176 грн за тонну.

Це у 2,5 рази дорожче за квітневу ціну по збагаченню вугілля для ДП «Львіввугілля» – 69 грн/т. Решта цін у інших шахтоуправлінь по збагаченню вугілля цього року були ще нижчі (див. таблицю нижче).

Нині конкуренцію переможцю склало ТОВ «Збагачувальна фабрика «Богучарская» з ціною 206 грн/т.

«Дирекція по будівництву об’єктів» вперше замовила на тендері переробку вугілля.

Із вересня 2015 р. її тимчасово очолює Роман Надолинний, який у 2010 р. був членом виборчої комісії округу на Луганщині від Юлії Тимошенко.

У 2007-2009 рр. він керував ВП «Управління матеріально-технічного постачання» ДП «Ровенькиантрацит» (Луганська обл.). Держпідприємством тоді керував Юрій Зюков – радник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Нещодавно ЗМІ повідомляли про причетність Зюкова до «уряду ЛНР», проте СБУ не має такої інформації.

Більше половини акцій «ЛВК» належать ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони зареєстровані в окупованому бойовиками Луганську і відносяться до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку» Наталії Королевської.

Кінцевим бенефіціаром компанії значиться Наталія Чікаєва з Києва, яка раніше була прописана в Луганську.

«АСП Трейд груп» засноване луганчанами Сергієм Артюховим та Олексієм Серединським. Обидва у 2010 р. були членами виборчої комісії округу в Луганській області від кандидата на пост президента Юлії Тимошенко. Королівська тоді була депутатом від БЮТ. У 2012 р. Серединський і Артюхов представляли її партію «Україна – Вперед!». Після цих виборів Королевська стала міністром соцполітики в уряді Миколи Азарова.

Власниками київської «ЗФ «Богучарская» зі статутним капіталом 3 тис грн є донеччани Олег Кардаш-Олександров і Світлана Сафонова. Вони також володіють донецьким ДочП «Гірничозбагачувальна фабрика «Богучарська» їхнього ж ТОВ «Антрацитсервіс». Усі ці фірми не вигравали тендерів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення