Зловмисники зняли майже 500 тис. грн з дублікатів банківських карток

 УНН

Кіберполіція викрила працівників торгових майданчиків у Дніпрі на копіюванні даних банківських карток клієнтів, за допомогою яких зловмисники встигли ошукати громадян майже на півмільйона гривень. Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Працівники кіберполіції встановили, що до складу групи входило троє жителів Дніпра - 26-річний організатор і 27- та 30-річний спільники, один із яких був правоохоронцем.

"Зловмисники тимчасово працевлаштовувалися у закладах харчування та роздрібної торгівлі на території Дніпропетровської області. Маючи доступ до POS-терміналів, якими розраховували клієнтів, спільники приховано встановлювали пристрій для зчитування інформації з банківських карток (скімер). З його допомогою зловмисникам вдавалося незаконно копіювати інформацію з клієнтської картки", - вказали у кіберполіції.

З використанням комп’ютерної техніки та спеціалізованих приладів, як зазначається, зловмисники записували отриману банківську інформацію на підконтрольні пластикові картки.

"Після виготовлення дублікату картки, вони знімали гроші з рахунків потерпілих у банкоматах міста Дніпро. Для того, аби їх неможливо було ідентифікувати, учасники групи використовували маски та одяг, що максимально закривав обличчя", - вказали кіберполіцейські.

Правоохоронці провели 11 санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено скімінговий пристрій, комп’ютерну техніку та скомпрометовані картки. Вилучену техніку направлено на експертизу.

Двом учасникам групи вже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри третьому учаснику злочинної групи. Спільникам загрожує до восьми років ув’язнення

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення