ЗМІ дізналися ім'я українця, застреленого прикордонниками РФ

Під час перестрілки на кордоні Росії і України російські прикордонники застрелили 27 річного чоловіка Євгена Голубєва, у якого було не все гаразд з законом.

Про це повідомило Радіо свобода джерело в правоохоронних органах.

Зазначається, що вбитий був добре відомий правоохоронцям Сумської області, оскільки фігурував у кількох кримінальних провадженнях (хуліганство, розбій). Джерело каже, що Голубєв часто їздив в сусідню Бєлгородську область (РФ), де влаштовував вечірки на озерах.

Водночас співрозмовник відзначає важливий момент: російська сторона так і не довела агресію в діях українця при затриманні, через яку потрібно було застосовувати зброю.

Також джерело в правоохоронних органах підкреслює, що контрабандисти зазвичай не озброєні, оскільки їм простіше "домовитися" з прикордонниками, ніж влаштовувати перестрілку. Тому "розкрутка" російськими силовиками сценарію "героїчної" операції на кордоні схожа на спробу приховати відповідальність посадових осіб ФСБ за вбивство цивільної особи.

Співрозмовник не виключив, що найближчим часом російські прикордонники продемонструють зброю, яка нібито "належала" Голубєву, або навіть опублікують фотографії його тіла в формі військового зразка.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення