ЗМІ дізналися про написи з погрозами на борту літака Egyptair

 The New York Times

Співробітники аеропорту Каїра залишили на лайнері EgyptAir, що впав 19 травня в Середземне море, напис «Ми зіб'ємо цей літак». Про це пише в суботу, 21 травня, The New York Times з посиланням на співробітників служби безпеки єгипетської авіакомпанії.

Напис був зроблений арабською мовою. За словами співрозмовників видання, напис з'явився 2 роки тому на нижній частині фюзеляжу під час стоянки в аеропорту єгипетської столиці.

Імовірно, його залишили працівники наземних служб, які є прихильниками угруповання «Брати-мусульмани» .

Скориставшись схожістю реєстраційного номера літака СУ-GCC з ім'ям президента Єгипту Абделя Фаттаха ас-Сісі співробітники аеропорту також додали до нього слова «зрадник» і «вбивця».

Як зазначили джерела The New York Times в EgyptAir, написи були пов'язані з політичною ситуацією, що склалася на той час в Єгипті, а не з загрозою здійснення теракту.

З тих пір авіакомпанія посилила заходи безпеки, звільнивши працівників, помічених у політичних пристрастях. Крім того, на рейсах було збільшено кількість співробітників служби безпеки.

Літак А320, що прямував з Парижа до Каїру, пропав з екранів радарів рано вранці в четвер, 19 травня. На його борту були громадяни 12 країн, всього 66 осіб: 56 пасажирів, три співробітника служби безпеки і сім членів екіпажу.

Пізніше МЗС Єгипту повідомило про виявлення уламків А320 у районі грецького острова Карпатос.

20 травня єгипетські силовики заявили про знайдені в 290 кілометрах від прибережного міста Олександрія особисті речі пасажирів літака. Також були виявлені фрагменти тіла і частина сидіння.

21 травня французьке бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) повідомило, що автоматична система літака EgyptAir за кілька хвилин до втрати зв'язку відправляла сигнали про наявність в салоні диму. Експерти пов'язали це з пожежею, яка могла виникнути в туалетній кімнаті біля кабіни пілотів і у відсіку радіоелектронного обладнання.

Попередник ас-Сісі, висуванець «Братів-мусульман» Мухаммед Мурсі був повалений в результаті військового перевороту в 2013 році. При ас-Сісі в країні почалися масштабні переслідування ісламістів (як радикальних, так і помірних) і загальне посилення військових та правоохоронних структур.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення