ЗМІ дізналися про психічну хворобу чоловіка, що вбив інвалідів в Японії

Сатосі Уемацу, що зарізав 19 інвалідів в Японії, в лютому-березні цього року лікувався в психіатричній клініці, передає у вівторок, 26 липня, РИА Новости з посиланням на агентство «Кіодо».

Повідомляється також, що нападник вживав марихуану. За інформацією «Кіодо», це показали аналізи, взяті у Уемацу в лютому.

Крім того, встановлено, що чоловік заздалегідь говорив співробітникам будинку інвалідів, що хоче зарізати його постояльців, і поліція була поставлена до відома про це.

Reuters повідомляє, що Уемацу був поміщений в клініку після того, як спробував передати спікеру нижньої палати японського парламенту лист з проханням дозволити йому вбивати інвалідів. 2 березня чоловік був виписаний з медустанови — лікарі вважали, що його стан покращився.

За попередніми даними, в ніч на 26 липня в місті Самигахара Уемацу проник в заклад для людей з обмеженими можливостями і напав на них з ножами. Загинули 19 людей, стан ще 20 оцінюється як важкий. Поранені доставлені в кілька лікарень Токіо. Після нападу підозрюваний прийшов у поліцейську ділянку і зізнався, що скоїв масове вбивство. Він поміщений під арешт.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення