ЗМІ дізналися про таємну підготовку до термінової мобілізації

 Вести.UA

В Україні готується сьома хвиля мобілізації. За даними джерел «Вістей», близьких до Міноборони, у військкомати на місцях вже розіслані секретні директиви.

«Керівництво побоюється провокації. Де вони стануться — у районі Криму чи на Донбасі, — поки не ясно. Але всім наказано готуватися до термінової мобілізації», — говорить джерело. Точних термінів поки не називають.

У військкоматах таку інформацію не підтверджують. Мовляв, завжди готові, якщо що, але поки мова йде тільки про контрактників.

«Підготовка йде в плановому режимі. Уточнюємо дані військовозобов'язаних, запрошуємо на медкомісію, записуємо на контракт. Поки президент офіційно не оголосив про своє рішення про мобілізацію, тому що тут говорити. Немає наказу — немає дій. На контракт люди йдуть, але чи вистачить ресурсів для заміни демобілізованих — не знаю», — каже «Вістям» заступник військкома Київського горвоенкомата Ігор Слюсаренко.

Аналогічним чином відповів і заступник обласного військового комісара Дніпропетровщини Сергій Полуциган. Хоча сам президент вже натякав, що не виключає оголошення чергової хвилі мобілізації в разі повномасштабних бойових дій. Якщо це станеться, то у військкомати покличуть в першу чергу тих, хто воював під час першої, другої і третьої хвилі.

Втім, політолог Кость Бондаренко вважає, що причин для термінової мобілізації сьогодні немає. «Зараз влада більше боїться військової агресії, а народних виступів за підтримки добровольчих батальйонів. Турчинов раз в місяць заявляє про те, що можлива мобілізація. До того поки в Пекіні не пройдуть переговори G20, провокацій не буде — нікому це невигідно», — говорить Бондаренко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення