ЗМІ: Газпром і Shell планують освоювати шельф Сахаліну, незважаючи на санкції

 Комерсант

Газпром і Shell все ж продовжать роботу на Південно-Киринському родовищі, яке підпало під санкції США

Як повідомляє російське видання "Комерсант", цю інформацію підтвердив заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв.

За інформацією видання, Газпром "фактично прийняв" рішення про будівництво третьої черги заводу зі зрідження газу на Сахаліні в партнерстві з Shell, незважаючи на санкції США стосовно ресурсної бази проекту.

10 серпня США розширили введені раніше секторальні санкції щодо російських нафтових шельфових родовищ на Південно- Киринське на тій підставі, що там знаходяться "значні запаси нафти". Зокрема, Вашингтон заборонив поставки технологій та обладнання для проекту.

При цьому буквально днями Shell вирішила відмовитися від розробки родовищ в Арктиці, оскільки основна свердловина в Чукотському морі після розвідки розчарувала представників нафтовидобувної компанії.

У серпні Shell отримала остаточний дозвіл на продовження бурових робіт в Арктиці. Дозвіл видало американське бюро з екологічної безпеки (BSEE), і представники Shell обіцяли вести буріння в Арктиці у відповідності з усіма нормами екологічної безпеки.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення