ЗМІ: КНДР заявила про завершення розробки ядерної зброї

У посольстві КНДР в Москві заявили, що Північна Корея завершила розробку ядерної зброї. Про це йдеться в матеріалах, поширених посольством КНДР з посиланням на північнокорейський Інститут ядерної зброї.

На думку посольства, факт інформування про ядерне випробування Інститутом ядерної зброї, а не державним інформагентством, свідчить про те, що "країна в основному завершила розробку ядерної зброї".

"В ході нинішніх ядерних випробувань були остаточно перевірені і підтверджені структура, особливості дії, характеристики і потужність стандартизованих і уніфікованих ядерних зарядів для подальшої установки їх на балістичні ракети наших артилерійських загонів "Хвасон" стратегічних сил Корейської народної армії", - йдеться в матеріалах.

У документі, поширеному посольством КНДР сказано, що якщо мета застосування ядерного заряду до зброї в основному досягнута, то нема чого приховувати такий факт.

"Триватиме прийняття заходів по якісному, кількісному зростанню ядерних збройних сил держави, покликаних захищати нашу гідність, право на існування і справжній світ від американської загрози ядерної війни, яка зростає", - зазначено в заяві Інституту ядерної зброї КНДР.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення