ЗМІ побачили російський слід у спробі перевороту в Туреччині

 Газета.Ru

Спроба військового перевороту в Туреччині, за якою послідували масштабні чистки і погіршення відносин Анкари з Заходом, могла бути вигідною Росії, а тому не варто виключати наявність російського сліду в минулих подіях, пише Washington Free Beacon.

Видання стверджує, що на тлі перевороту в Туреччині були присутні «російські гравці». Так, за кілька днів до заколоту головний редактор телеканалу «Царьград» Олександр Дугін був в Анкарі, де він зустрічався зі своїми однодумцями, у тому числі з мером міста Мелихом Гекчеком. Як говориться в матеріалі, Дугін «рідко виявляється в зоні конфлікту випадково».

Як стверджує видання, його місія полягала у створенні мережі впливу Росії, щоб відштовхнути Анкару від Заходу. Однак війна в Сирії змінила розстановку сил в регіоні і зблизила президента Реджепа Тайіпа Ердогана з США. Відносини турецького лідера з Москвою, навпаки, зіпсувалися, особливо після інциденту з російським літаком.

На думку видання, спроба перевороту зменшила взаєморозуміння Туреччини з Заходом, що на руку Росії і підкріплює теорію наявності російського сліду в подіях. Крім того, як наголошується, що швидкість, з якою стали проводитися арешти після заколоту, наводить західних чиновників на думки про те, що все готувалося заздалегідь. На користь цього говорить і той факт, що сам заколот проходив занадто невміло, хоча це далеко не перша спроба військових повалити владу в країні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення