ЗМІ повідомили про підготовку Великобританії до конфлікту між Росією і НАТО

 Telegraph

Британська газета The Daily Telegraph повідомила про проведення збройними силами Сполученого Королівства навчань, в рамках яких, за даними джерел видання, відпрацьовуються можливі дії на випадок конфлікту між РФ і НАТО.

Метою маневрів, які пройдуть у Йорданії, є перевірка можливості перекинути великий військовий контингент в будь-яку точку світу. В ході навчань, які отримали позначення Shamal Storm, в Йорданії будуть перекинуті 1600 військовослужбовців та 300 одиниць техніки, проте джерела в британському військовому відомстві, як повідомляє видання, зазначають, що реальною метою є перевірка можливостей розгортання 30-тисячного угруповання з бронетехнікою і важким озброєнням в Східній Європі на випадок загострення конфронтації з Росією.

«Це не "анти-ІЛІЛ овські" навчання, — зазначив співрозмовник газети — В будь-якому випадку, ми швидше готуємося приєднатися до США на Україні, ніж в Сирії. Очевидно, це не той тип угруповання, яке треба посилати в Алеппо для боротьби зі зграями джихадистів».

Йорданія обрана місцем проведення навчань в силу тривалої історії військового співробітництва з Великобританією, включаючи підготовку значної частини йорданських офіцерів у британській військовій академії в Сендхерсті. Як зазначає видання, вчення Shamal Storm стануть для британської армії найбільшими з початку XXI століття, після того як Лондон направив 10-тисячний контингент для участі в операції НАТО в Афганістані. У маневрах візьмуть участь особовий склад трьох дивізій і командування бойового забезпечення британської армії, який відпрацює розгортання на театрі військових дій, включаючи висадку у ворожому оточенні, розгортання госпіталів та заходи щодо захисту від зброї масового ураження. Безпека розгортання будуть забезпечувати військовослужбовці 1-го батальйону піхотного полку Герцога Ланкастерського, розквартированого на Кіпрі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення