ЗМІ повідомили про розташування другої російської бази у Сирії

 Lenta.ru

Кувейтська газета Al-Rai повідомила про підготовку Росією розгортання сил на другий військовій базі в Сирії. Групування ВКС РФ, а також частини забезпечення та прикриття бази будуть розгорнуті на аеродромі Шайрат в 35 кілометрах на південний схід від Хомса. Чисельність авіаційного угруповання у Сирії може зрости до ста літаків.

«База Шайрат має 45 укріплених авіаційних ангарів, дозволяють захистити літаки від влучень при обстрілі», — повідомляє спеціальний кореспондент газети з питань безпеки Еліяху Дж.

Як зазначає автор статті, аеродром має трикілометровій основний ЗПС, що дозволяє приймати літаки будь-яких типів, а також запасний смугою, підготовка якої до використання завершується в даний час. На думку джерел видання, використання бази Шайрат дозволить довести чисельність російської авіагрупи в Сирії до 100 літальних апаратів. Також в районі будуть розгорнуті сили прикриття і забезпечення бази. Як повідомило джерело в російських силових структурах, використання бази Шайрат необхідно для розвитку операцій на півдні і сході Сирії.

«Для розвитку наступу в районі Пальміри і далі на схід, в Дейр-ез-Зор, Хмеймим вже досить далеко розташоване, особливо для дій штурмовиків і вертольотів, для яких, крім дальності польоту, істотну роль відіграє оперативність ураження цілей на полі бою і в близькому тилу», — зазначило джерело. За його словами, раніше російські ВКЗ вже використали Шайрат.

17 листопада 2015 року в ході відеопрезентації Міноборони РФ була продемонстрована карта, на якій поблизу бази Шайрат були відзначені позиції 5-ї гаубичної артилерійської батареї 120-ї гвардійської артилерійської бригади російської армії, розгорнутої в районі з 6 листопада. Також на карті помітно, що рівно з цього ж моменту часу (14:00, 6 листопада) на аеродромі Шайрат розміщені чотири ударних вертольота Мі-24 і один транспортний вертоліт Мі-8, їх належність не встановлена.

Джерела, близькі до силових структур Ізраїлю, повідомили, що в даний час на базі Шайрат тривають роботи з підготовки аеродрому. Частковим підтвердженням цих відомостей можуть служити дані сайту Flightradar 24, згідно з яким у районі Шайрата спостерігається активність російської військово-транспортної авіації, включаючи літаки Ан-124.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення