ЗМІ: У зломі пошти директора ЦРУ запідозрили школяра

 New York Post

Злом аккаунта шефа ЦРУ на сервері компанії AOL (America online) здійснив школяр, який отримав, зокрема, доступ до 47-сторінкової анкеті Бреннана, заповнюється ним для отримання допуску до секретної інформації, передає New York Post і власних джерел з посиланням на CNN.

«Цей інтерент-аккаунт не був урядовим, - зазначила CNN.

Як повідомили офіційні особи, вони не вважають, що була розкрита якась секретна інформація, але, тим не менш, ФБР і Секретна служба США ведуть розслідування відносно цього хакера, який, як стверджується, проник також в інтернет-аккаунт міністра національної безпеки США Джея Джонсона.

За даними New York Post, акаунт Бреннана в AOL містив також офіційний лист про застосування «жорстких методів допиту підозрюваних у тероризмі і особисту інформацію про більш ніж десятці високопоставлених співробітників американської розвідки, включаючи їх номери карток соціального страхування». Посилаючись на думку одного з обізнаних осіб, газета вказує, що стосовно кібервзломщіка можуть бути висунуті кримінальні звинувачення.

За повідомленням New York Post, в ході декількох бесід по телефону кібервзломщік, не розкриває свого імені, повідомив співробітникам газети, що він - «американський школяр, не є мусульманином, і мотивація його вчинку полягала в тому, що він виступає проти американської зовнішньої політики і підтримує Палестину».

«ФБР та інші відомства вивчають ці твердження кібервзломщіка», - зазначила газета.

Міркуючи про те, чому в особистому ящику директора ЦРУ виявилися службові дані на співробітників, New York Post, у свою чергу, припускає, що список був складений Бреннаном для організації робочої зустрічі з їх участю в Білому домі, повідомила РГ.

Наголошується, що Секретна служба США, яка відає охороною глави держави, зазвичай вимагає надавати номери соціального страхування відвідувачів.

Напередодні представник ЦРУ Дін Бойд повідомив, що влада США з'ясовують, чи була зламана приватна електронна пошта директора Центрального розвідувального управління Джона Бреннана.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення