ЗМІ: ВПС коаліції на території Іраку бомбардують завод

 ТАСС

ВПС міжнародної коаліції, очолюваної США, почали бомбардування з повітря нафтопереробного заводу (НПЗ) поблизу міста Мосул, що знаходиться під контролем терористичного угрупування "Ісламська держава" . Про це повідомив канал "Скай ньюс - Арабія"

За його інформацією, "літаки коаліції приступили до атак на один з найбільших в Іраку НПЗ південніше адміністративного центру провінції Найнава - Міста Мосул".

Головна мета бомбардувань - "знищення одного з головних джерел доходів ІД і основного постачальника пального для формувань екстремістів в Найнава".

Відзначається, що ВПС приступили до виконання завдання "після координації та узгодження цілей з іракським урядом".

Кілька днів тому, згідно із заявою армійського командування, іракські війська звільнили від "Ісламської держави" найбільший у країні НПЗ, розташований в місті Байджі. В результаті цієї операції армії вдалося позбавити формування ісламських радикалів значної частини поставок палива. Після відновлення контролю іракської влади над Байджі, НПЗ під Мосулом залишається найбільш потужним підприємством на півночі Іраку, постачальним бойовиків нафтопродуктами.

Угруповання "Ісламська держава" почала активні наступальні дії на півночі Іраку на початку літа минулого року; Мосул був захоплений екстремістами практично без бою в червні 2014 року. В даний час збройні формування ІД контролюють до третини іракській території.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення