ЗМІ запідозрили президента НОК України Бубку в причетності до корупційної угоди

 Апостроф

Главу Національного олімпійського комітету України та віце-президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Сергія Бубку підозрюють у причетності до корупційної угоди.

За інформацією французького видання Le Monde, Бубка може бути замішаний в корупційній схемі за участю сина екс-глави IAAF Ламіни Діака - Папи Массата Діака, а також колишнього президента Всеросійської федерації легкої атлетики і екс-скарбника IAAF Валентина Балахнічева

Як повідомляє Le Monde, 18 червня 2009 року Бубка перевів 45 тисяч доларів офшорній компанії New Mills Investments, бенефіціаром якої на той момент був Балахнічев. Незадовго до цього майже аналогічна сума була переведена з New Mills Investments в компанію Pamodzi Sports, власником якої був син екс-президента IAAF.

Французька прокуратура раніше заявила про глобальну корупційну схему навколо Діака, пов'язану з підкупом членів Міжнародного олімпійського комітету і IAAF. За даними прокуратури, існують ознаки того, що фінансові кошти були отримані в обмін на голоси членів IAAF і МОК, які брали участь у виборах столиць Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.

Балахнічев інформацію французького видання спростовує. "Перерахування коштів Бубкою ніяк не пов'язане з проведенням Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Взагалі дивно думати, що я можу якимось чином вплинути на рішення будь-кого з членів МОК з проведення Олімпійських ігор. Це просто нонсенс. Придумано все потужно для того, щоб просто нашкодити Бубці. Ніколи ні я не був пов'язаний з усім цим, ні Бубка", - сказав Балахнічев в коментарі "Р-Спорт".

"Переказ коштів був пов'язаний з розширенням проведення "Зірок жердини", з чим я допомагав Сергію. Ми намагалися збільшити кількість цих змагань", - також зазначив Балахнічев.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення