Змушували розповсюджувати наркотики: на Львівщині злочинці викрали чоловіка та вимагали $10 тисяч

Вимагали 10 000 доларів США та викрали людину під виглядом працівників поліції – на Львівщині затримали учасників злочинного угруповання. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Відомо, що організатором є так званий «смотрящий» за Личаківською виправною колонією, де він відбуває покарання за майнові злочини. Серед спільників – четверо раніше судимих львів’ян, які теж користуються певним авторитетом у злочинному світі та дотримуються злодійських законів.

Зокрема зловмисники хотіли схилити мешканця Рівненщини до протиправної діяльності, пов’язаної із придбанням та розповсюдженням наркотиків. Для цього розробили цілу схему: двоє представлялися продавцями «товару», решта – працівниками поліції. Домовившись про зустріч із потерпілим поблизу одного із ТРЦ Львова, фігуранти силою посадили чоловіка в авто і вивезли у напрямку міста. Дорогою учасники угруповання вимагали 10 000 доларів США, за що обіцяли допомогти потерпілому уникнути кримінальної відповідальності за розповсюдження наркотиків. Під тиском зловмисників, чоловік попросив свою дружину перерахувати на їхній рахунок частину коштів – 25 000 грн, які в подальшому фігуранти зняли в одному із банкоматів.

5 березня оперативники управління стартегічних розслідувань у Львівській області з колегами-правоохоронцями затримали учасників угруповання «по гарячих слідах». Потерпілого одразу ж звільнили. У зловмисників вилучили імітаційне посвідчення поліцейського, кайданки, гроші. Всі четверо учасників ОЗГ були затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі затриманим вже повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застав.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення