Змусили чоловіка переоформити на них автомобіль: на Прикарпатті викрили групу вимагачів

На Прикарпатті викрили групу вимагачів – організатору та учаснику повідомили про підозри. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції .

Відомо, що до складу угруповання входило троє мешканців Івано-Франківської області. Організатор – раніше судимий чоловік, який має суттєві зв’язки з місцевим криміналітетом і статус так званого «смотрящого» за одним із міст регіону. «Спеціалізувалися» зловмисники на вимаганні коштів з погрозами.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області спільно зі слідчими обласного управління поліції викрили учасників угруповання. Зокрема, встановлено факт вимагання ними 6 700 доларів США неіснуючого боргу у мешканця м. Коломиї. Погрожуючи фізичною розправою, фігуранти змусили потерпілого переоформити на них його автомобіль.

Учора, 5 квітня, поліцейські провели вісім обшуків за місцями проживання та у транспортних засобах зловмисників. Виявили та вилучили: мобільні телефони та документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури організатору та одному із його спільників вже повідомили про підозри. Обом інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання).

Досудове розслідування наразі триває. Правоохоронці працюють над встановленням повного кола причетних осіб та додаткових фактів злочинної діяльності угруповання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення