Знайдена унікальна кінострічка, яка відображує операцію по скиданню гризунів з парашутом

 Associated Press

Стару кінострічку, на якій відображена унікальна операція - скидання контейнерів з бобрами з парашутом на території заповідника - виявили в архівах співробітники департаменту охорони рибних ресурсів і тварин у штаті Айдахо.

Операція проводилася в 1940-х роках, коли популяція бобрів в штаті розрослася настільки, що співробітники департаменту вирішили застосувати новий метод для переселення тварин. Відловлених бобрів помістили в спеціальні контейнери і скинули з парашутом над територією заповідника з багатозначною назвою No Return Wilderness.

Як підкреслювали організатори незвичайної операції, все бобри зуміли вибратися з контейнерів і влаштувалися на берегах річки Френк Черч.

Фільм про цю операцію під назвою "Fur for the Future". ("Хутро для майбутнього»).

Довгий час вважався загубленим і тільки зараз, як повідомило інформаційне агентство Associated Press, історичне товариство штату Айдахо виявило його в архіві, оцифрований і розмістило на відеохостингу YouTube.

Представник департаменту охорони рибних ресурсів і тварин в штаті Айдахо Стів Треба заявив, що операції по скиданню бобрів з парашутами більш не проводяться і проблема надмірного розростання популяції цих гризунів вирішується іншими засобами. Зараз бобрів відловлюють і переводять у південно-західні райони Айдахо, де за багато років на річках накопичилися величезні завали з повалених дерев.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення