Зникли мільйони: у столиці посадовців медзакладу підозрюють у розкраданні державних коштів (фото)

У столиці директора та 4 посадовців одного із столичних медичних закладів підозрюються у заволодінні 6,3 млн грн бюджетних коштів. Про це повідомляє місцева прокуратура.

Державні гроші спритниники крали на протязі 7 років.

Як повідомляє СБУ, посадовці налагодили механізм привласнення бюджетних грошей через фіктивне працевлаштування до медзакладу. Для реалізації схеми вони залучили своїх знайомих, яких оформили на роботу і нараховували їм заробітну плату.

Проте, фактично, ці «працівники» не з’являлися на робочих місцях, а їх «зарплату» привласнювали організатори оборудки.

Таким чином учасники організованої групи протягом 2013 - 2019 років заволоділи бюджетними коштами у сумі понад 6,3 млн гривень.

29 червня правоохоронці провели обшуки у приміщені Голосіївської РДА та на комунальному підприємстві з метою виявлення доказів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Директору підприємства та чотирьом його підлеглим повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання учасникам організованої групи запобіжних заходів. Також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення вказаного злочину.

У коментарях користувачі нагадують, що якщо у людей була заробітна плата на рівні $100, то і не дивно, що вони були змушені "вигадувати злочинні схеми", або залишати професію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення