"Знущатимуться й далі": українця Гриба жорстоко побили в російській в'язниці

 Обозреватель

Українця Павла Гриба, якого незаконно утримують в російському СІЗО, жорстоко побили в'язні і відібрали у нього всі речі.

"Дві години тому адвокат Марина Дубровіна пробилась СІЗО-4 на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в'язнями, коли ті довідались, за якою статею Паша звинувачується. Вони забрали всі речі і продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Він залищився в одих шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни не має. Зі слів Павла, таке ставлення з боку інших в'язнів буде і подальшому", - написав на своїй сторінці в Facebook батько політв'язня Ігор Гриб.

Він зазначив, що один сильний удар в область живота може закінчитися внутрішньою кровотечею і смертю.

"Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу. Павла постійно мучить сильний головний біль, слабкість. Відсутність ліків тільки погіршує і без того жахливий стан здоров'я", - резюмував батько політв'язня.

Нагадаємо,Павла Гриба викрали в Білорусі в вересні 2017 року. Пізніше ФСБ офіційно заявила, що українець звинувачується в тероризмі.

Його батько розповідав, що у хлопця були виразки на шиї і обличчі, коли він зустрічався з консулами. Крім того, українець скаржився на болі в шлунку.

У квітні Ігор Гриб розповів, що в СІЗО не реагували на скарги Павла і не надавали йому медичну допомогу, хоча стан здоров'я сильно погіршився.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення