Зростання мінімальної зарплати: єдиний податок зросте в два рази - експерт

 РИА Новости

Економіст Віктор Скаршевський сказав в ефірі ГС, що підвищення мінімальної зарплати призведе до збільшення податкового навантаження, що може бути вбивчим для малого бізнесу.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зростання інфляції через підвищення мінімальної зарплати не відбудеться, оскільки в бюджеті 2017 року і в економіці країни в наявності інструменти для підвищення "мінімалки" з 1 січня.

Однак, за словами економіста Віктора Скаршевського, підвищення мінімальної зарплати призведе до збільшення податкового навантаження на бізнес.

"Що стосується збільшення податкового навантаження, основне навантаження ляже на плечі малого і середнього бізнесу, тому що платники єдиного податку повинні будуть платити в два рази більше податків і зборів, так як розмір податків прив'язаний до мінімальної зарплати", — пояснив він.

"Для сотень тисяч самозайнятих і дрібного бізнесу це може бути вбивчим. Їм доведеться або закриватися, або йти в тінь", — додав Скаршевський.

Кабінет міністрів України пропонує закласти у держбюджеті на 2017 рік збільшення мінімальної зарплати більш ніж в два рази, до 3,2 тисячі гривень (близько 125 доларів). В даний час мінімальна зарплата в Україні становить 1,45 тисячі гривень (близько 57 доларів), мінімальний розмір пенсії — 1,13 тисячі гривень (близько 44 доларів). Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію Кабміну про підвищення мінімальної зарплати.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення